DE VUURDRAGER.

Een ontwerp, ontstaan uit passie voor vuur en stijl. 

Een sieraad voor iedere tuin met een sublieme gebruikservaring!

 

 

LESS IS 

MORE

Veel heb je niet nodig om buiten te genieten. In tegendeel zelfs.. 

 

Functioneel

In de essentie is het een strakke vuurschaal, gedragen door een stabiele driepoot.

Maar door het slimme takelsysteem vorm je de vuurdrager zo om tot een multifunctioneel kooktoestel.

2.

Slinger-barbecue voor 

een perfecte warmte verdeling

Breid de vuurdrager uit met een Dutch Oven

Vuurschaal op

ergonomische hoogte 

In een fractie van een seconde de hoogte variëren van het kookgerei

Zomer en winter barbecuen

Een sieraad voor de tuin. 

Hang ook eens een wok of bakplaat aan de grote haak

Door de opening onderin veeg je zo het as uit de vuurschaal

 

beleving

Buiten koken op écht vuur.

In de zomer heerlijk barbecuen en in de winter met zijn allen rond een pan Glühwein. 

Het vuur brengt elkaar bij elkaar 

3.

IMG_1819.jpg

4.

duurzaam

Een echt stukje Nederlands ambacht in de tuin. Het volledige model is uitgevoerd in het weervaste Cor-Ten staal. Garant voor jaren en jaren lang plezier!

 

 

Cor-Ten A staal. 

Onverwoestbaar en jaren lang plezier. 

 

5.

Een product met een visie.

 

Visie 

als basis

EEN PRODUCT ZONDER CONTEXT IS LEEG

Sjors Mouthaan, Designer

De wereld om ons heen ontwikkelt in een razend tempo. We innoveren op elk denkbaar gebied om het leven aangenamer, gezonder, gemakkelijker, veiliger en efficiënter te maken. We hoeven ons om steeds minder taken druk te maken omdat deze ons uit handen worden genomen door slimme technologieën. Onze auto brengt ons binnenkort autonoom van A naar B, en ons huis zal weten wanneer we thuis komen, om vervolgens de lichten aan te doen en de verwarming in te schakelen. Deze ontwikkelingen klinken voor velen als muziek in de oren, maar ik begin steeds meer te twijfelen of dit wel daadwerkelijk is wat ons gelukkiger maakt.

 

Wat ik namelijk om me heen zie gebeuren is de vorming van een "face-down" maatschappij die zich grotendeels afspeelt in een virtuele wereld op onze mobiele apparatuur. 

De illusies die in ruime mate gevonden worden in deze virtuele wereld vervreemden ons meer en meer van de echte ervaringen in de werkelijke wereld.  Daarom zie ik als Industrial Designer interessante ontwikkelingsmogelijkheden groeien; ik wil mensen weer laten genieten van het echte leven door ze aan te moedigen om de regie te nemen en zelf creatief te zijn.

 

Ik ben er namelijk van overtuigd dat zelf ergens moeite in stoppen waarde en voldoening geeft aan het product wat neergezet wordt. Waarde voor jezelf en waarde voor de eventuele ontvanger.  Het product wordt een handtekening van jezelf.

"Moeten we ons misschien herbezinnen op wat ons daadwerkelijk gelukkig maakt? Op het aanspreken van onze eigen creatieve vermogens? Op het geluk van het leven met ruimte voor echte interactie?"

 

De essentie zal altijd zijn dat de waarde van het product bepaald wordt door de moeite die er in geïnvesteerd is.  Het gaat dus niet om het product maar om de context, zonder context is een product leeg!

Ik denk dat het tijd wordt om ons af te vragen of we inmiddels niet te veel afhankelijkheid gaan vertonen van alle moderne technologieën; technologieën die onze eigen creativiteit overbodig maken. Moeten we ons misschien herbezinnen op wat ons daadwerkelijk gelukkig maakt? Op het aanspreken van onze eigen creatieve vermogens? Op het geluk van het leven met ruimte voor echte interactie?

 

Deze vraagstelling vormt de basis in mijn ontwerpprocessen.  Bij mijn ontwerp zal het daarom te allen tijde van belang zijn dat de gebruiker aan het roer staat.  De resultaten die worden neergezet weerspiegelen zodoende een creatief, onafhankelijk en uniek persoon.