top of page
IMG_1950.JPG

TOVER ELKE VUURSCHAAL OF VUURKORF OM TOT VEELZIJDIGE BARBECUE.

Met de nieuwe producten van Basale tover je elk open vuur om tot multifunctionele barbecue! Of het nou een vuurschaal of een vuurkorf is. Of een oud olievat omgetoverd tot stookton. Of een vuurplaats in de tuin of op het strand. Het maakt niet uit! Jij steelt de show met een van onze prachtige houten driepoten! Met het unieke systeem van Basale is succes gegarandeerd!

Experimenteer en geniet van het échte buiten koken. 

DE LEUKSTE BUITENKOOK BELEVING. 

Barbecueën boven een echt houtgestookt vuur!

IMG_1997.JPG

DE HOUTEN DRIEPOOT.

Voor onze houten driepoten hebben wij met zorg de juiste houtsoort uitgezocht. Dit moest natuurlijk een stevige en duurzame houtsoort zijn, welke (onbehandeld) vele jaren buiten kan blijven staan, in weer en wind. Ons oog is toen gevallen op het mooie kastanjehout; een robuuste houtsoort welke voldoet aan alle eisen. 

De ronde palen welke wij standaard leveren hebben een lengte van 250 cm en een diameter van +/- 9 centimeter. De palen zijn ontschorst (geschild) en op de uiteindes zijn de palen gepunt zodat ze makkelijk in de grond gestoken kunnen worden. Het hout is onbehandeld waardoor het na een tijdje een prachtige authentieke grijze look krijgt. Door de lengte van de palen is er genoeg ruimte tussen het vuur en het hout. En door de dikte is er genoeg stevigheid en gewicht. Dat laatste zorgt voor extra stabiliteit bij het bedienen van de driepoot, want je wilt niet dat deze zomaar verschuift. 

Wilt u een een grotere, en nog robuustere driepoot, dan is dat natuurlijk ook mogelijk!

De driepoot is makkelijk te plaatsen boven iedere vuurplaats. Nog geen mooie vuurplaats in de tuin? Dan leveren wij ook prachtige elegante vuurschalen. Deze zijn leverbaar in verschillende maten en vormen en zijn volledig vervaardigd uit het duurzame Cor-Ten staal.

In combinatie met de houten driepoot is dit HET recept voor de ultieme barbecue! De grote haak maakt het mogelijk om veel verschillende soorten kookgerei te gebruiken boven de vuurschaal. Denk aan een grillrooster, heksenketel, Dutch Oven, fluitketel, bakplaat, etcetera. 

Benieuwd geworden en wilt u onze producten eens in het echt zien? Neem contact op voor een afspraak. 

Meteen bestellen is ook mogelijk. Wij sturen de houten driepoten binnen 2 werkdagen op!

houten driepoot 2.jpg

Stuur uw emailadres en blijf op de hoogte over Basale

IMG_3769.jpg

GEWOON DE BESTE.

Met een sublieme gebruikservaring!

HET NIEUWE OUDE BUITENKOKEN.

De terugkerende basis van al onze driepoten betreft 1 ingenieus stukje techniek. Namelijk het speciaal ontworpen (en beschermde) takelmechanisme van Basale. In 1 seconde verander je de hoogte van het kookgerei boven het vuur! 

Het takelmechanisme, wat tevens de verbinding is tussen de drie poten, is een oerdegelijk product, volledig vervaardigd uit RVS. 


De palen kunnen makkelijk scharnieren waardoor de driepoot op vele manieren is op te bouwen, maar ook makkelijk is in te klappen en op te bergen. 

Ook het ontwerp van de haak is op de schop genomen met oog op esthetiek en veiligheid. De vorm van de haak is hierdoor in evenwicht met de ketting. Maar wat vooral belangrijk is, is de veiligheid. De 10mm dikke haak is namelijk zo ontworpen dat als je er tegenaan zou lopen, dat deze nooit grip kan pakken. Het blijft echter wel makkelijk om snel het kookgerei aan de haak te hangen!

DIY TRIPOD HOOK CLOSE UP_0.75x-100.jpg

STERK? ECHT WEL

En de driepoot ook!

IMG_1982.JPG

AAN DE SLAG

Hang dat rooster aan de haak, geef het een subtiele slinger voor een gelijkmatige garing, en maak de lekkerste gerechten klaar. Gewoon boven je eigen vuurtje. Experimenteer met verschillende soorten hout en ontdek de smaaksensaties die de het vuur en de rook met zich meebrengen. Met de driepoot barbecueën en koken boven houtskool of briketten? Geen probleem! Barbecuën voor 100 man met een rooster van 1 meter diameter aan de haak? Het kan! Een zware ketel met soep of stoofpot boven het vuur? Een echte aanrader!

_DSC2802_0,5x.jpg
_DSC2808_0,5x.jpg
_DSC2805_0,5x.jpg
_DSC2801_0,5x.jpg
bottom of page