top of page
Hoofdfoto Basale (Groot).jpg

5 redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor buitenkoken boven VUUR.

Buitenkoken is lekker eten, daar zijn velen het over eens. Maar waar is het echte “buiten” gebleven in het buitenkoken? Steeds meer mensen vragen zich dit af. Want buitenkoken is toch véél meer dan lekker eten?  5 redenen waarom het vuur terugkomt in het buitenkoken:

 1. Gezelligheid. Samen met je vrienden of familie rond een knisperend vuur en daar tegelijkertijd samen een maaltijd boven bereiden. Twee activiteiten die afzonderlijk al garant staan voor gezelligheid, maar als combinatie zorgen voor de mooiste gesprekken.
   

 2. Warmte. Een vuurtje buiten zorgt voor heerlijke warmte, zomer en winter. Zo kun je dus veel langer van de avonden genieten. Wanneer je dan ook nog boven datzelfde vuurtje je eten kunt bereiden, zit je helemaal gebakken. Optimale benutting van de warmte!
   

 3. Authentieke smaak. Door te barbecueën boven verschillende soorten hout, zal je merken dat je verschillende smaken aan het eten kan geven. Varieer eens tussen eikenhout en fruithout (bijvoorbeeld appelhout) en ontdek de authentieke smaken die je op geen andere manier kunt verkrijgen. Gebruik wel schoon en droog hout!
   

 4. Beleving. Buitenkoken boven een echt vuurtje is een beleving van “Back to basic” in eigen achtertuin of strand of camping of [vul zelf maar in], om zo met minimale middelen de lekkerste maaltijden te bereiden. Een transparant proces voor jou en je gasten waarbij je het vuur bespeelt en benut. Je bent weer even helemaal verbonden met de natuur. Een onvergetelijke beleving voor zowel de kok als de gast.
   

 5. Rust. Koken boven een vuurtje vergt aandacht, en die aandacht brengt rust. Het begint al bij het aanmaken van het vuurtje. Het zoeken naar klein brandhout om het vuur op te starten. En het bespelen van het vuur om het optimaal te laten branden, om vervolgens weg te dromen bij het knisperende vlammenspel en de heerlijke geur. Het tempo wordt omlaag gebracht en je focust op de eenvoudige, maar zinvolle, activiteiten. Zo voel je je evenwichtiger en ontspannen, wat op zijn beurt weer een positieve invloed kan hebben op je mentale gezondheid.

Wij weten als geen ander de voordelen van koken boven een vuurtje. Hier hebben wij zelfs ons merk omheen gebouwd! Het kan al in een kuil in de grond, 4 keien er omheen, rooster erop en barbecueën maar. We zouden liegen als we zeiden dat we dit niet graag doen.

Toch willen we ons nog even voorstellen: Basale is de naam. Wat wij bieden is "Back to basic in een luxe jasje". Want ja, back to basic is super leuk, maar werken met kwaliteit ook. Daarom hebben wij een collectie van kwalitatief hoogwaardige producten ontwikkeld die het echte buitenkoken weer terugbrengen naar iedere tuin! 

Benieuwd geworden? Klik dan hier. 

Volg Basale op Instagram of Facebook.
En blijf op de hoogte.

bottom of page